NIEUWSBRIEF 66 OKTOBER 2021

Mijn lieve kind, wees niet ontmoedigd of verdrietig, Ik ben bij je.

In Mijn omarming mag je helemaal tot rust komen, en laat Ik jou Mijn weldadige vrede ervaren die je hart en besef te boven gaan.

Ik weet wat er speelt in je leven, Ik zie elke traan, iedere tegenslag, elke moeite. Ik ben geen toeschouwer, maar vol tedere en liefdevolle bewogenheid ben Ik heel dicht bij jou aanwezig, en laat Ik jou rusten aan Mijn hart dat altijd voor je klopt.

Ik jaag je niet op, Ik stel geen eisen aan je leven waaraan jij niet kunt voldoen. Als anderen je niet serieus nemen, Ik ben vertrouwd met ieder detail van jouw verdriet, Ik doorleef het helemaal met je mee. De troostvolle woorden die Ik spreek in je hart, geven je hoop, en nieuwe kracht. Niemand kan je tranen drogen, zoals Ik dat doe.

Mijn kind, Ik laat je niet alleen, Ik droog je tranen één voor één en zie… een nieuwe morgen, ontdek je, dwars door al je tranen heen.

Ps.10:14, 34:18,19, 56:9, 116:8. Jes.25:8, 40:29,31, 43:19,  Mat.5:4, 11:28, Fil.4:7

Uit: woorden van Gods liefde (facebook)

Van de kerkenraad:

             Mijn ziel vindt rust, U bent dichtbij, Ik ben van U en U van mij

Zomaar een stukje  uit het luisterlied: U leert mij lopen op het water (Opwekking 789) Dat we mochten horen tijdens het feliciteren van de doopouders. Mooi om dat nog eens rustig te luisteren. En dan de mooie tekst woorden uit Jesaja 43 die steeds weer door mochten klinken in de preek na het dopen van 2 kinderen: Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij! Ik hoop dat wij die stem ook steeds  mogen blijven horen: “Je bent van mij!” waar we ook zijn Hij roept ons steeds bij naam. Zondag mochten we er getuige van zijn hoe Hij deze 2 kleine kinderen bij naam riep rondom het doopvont. Maar eens zal Hij ons ook bij naam roepen aan de avond van ons leven. En dan maar hopen dat we niet van Hem zijn vervreemd. Blijf bij mij Heer, In dood en leven. Heer, blijf mij nabij! (lied 247)

Doopvont

Ik sprak er net al van: “Het doopvont” Ja er stond een ander doopvont. Ik was laatst bij een kerklid. Die zei tegen mij: en nou muj es mee lopen naor de kamer. Daar zag ik een prachtig gepoetst doopvont. “Ja det kump nog uut de Openhof uut Kampen” Ik herkende het gelijk en herinnerde mij ook het verhaal achter dit doopvont. De Openhof in Kampen is gebouwd begin jaren ’70. Er was een nieuwe wijk in aanbouw en er moest een Kerk komen. Voor de Gereformeerden was het te duur om daar een Kerk te bouwen. Voor Hervormd Kampen ook. Dan maar samen een gebouw bouwen, maar wel verschillende diensten op verschillende tijden. Maar het geld bleef een probleem. Zo deed een ieder wat om maar geld binnen te brengen. Mevr. Royinga was een actief kerklid en zo maakte en bakte zij hele lekkere kroketten. Bij heel veel gelegenheden stond zij kroketten te bakken voor het goede doel: nl. het bouwen van een nieuwe kerk. De centen (koper) legde zij apart en van die centen is dat mooie doopvont gemaakt. Wat nu zo mooi staat bij ons voor in de kerk. Het leek mij wel mooi als iemand van de fam. Royinga aanwezig zou zijn bij de doopdienst van afgelopen zondag. Na wat zoek werk kwam ik in Zwolle uit. Ik belde de familie op en stelde mij voor en dat kwam bekend over. Dus ik had de goede familie. De schoondochter herkende het verhaal van het doopvont. Zij vertelde mij dat haar man afgelopen voorjaar was overleden op de leeftijd van nog maar 60 jaar en haar schoonmoeder in 2018 op 92 jarige leeftijd. Ik heb haar sterkte gewenst en gezegd dat wij blij zijn dat haar schoonmoeder kroketten bakte en de centen apart legde. 50 jaar later staat het doopvont als nieuw in ons kleine kerkje.

Zang/Dankdienst 19 september.

Op deze zondag kunnen we ook mooi op terug zien. Ds. Klaas van de Kamp heeft ons geleerd wat verwondering inhoudt. Eigenlijk verwonderde zich iedereen al bij het binnenkomen van de kerk: nieuwe stoelen, de vloerbedekking lag en alle gordijnen hingen. Het was heel anders binnenkomen. Na de dienst was het gezellig napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Een aanwezige gast viel het op dat er een mooi geborduurd “Onze Vader” aan de wand hing. Hij vond echter dat het daar niet zo mocht hangen zonder een mooie lijst erom en gaf gelijk de opdracht: ga ermee naar Lijstenmakerij Kanis in IJsselmuiden en dat voor mijn rekening. Al bij voorbaat bedankt!

(Zomaar weer verwondering)

Mocht er ziekte zijn of iets te vieren of iets om voor te danken en wilt U dat delen… Bel me gerust: 06-30303787

Mooi om te weten

U kunt vanaf heden onze diensten beluisteren via Kerkdienstgemist.nl Stap 1: ga naar Kerkdienstgemist.nl Stap 2: klik op: preken online luisteren en kijken Stap 3: type bij zoek uw kerk: Kamperveen En dan volgt de rest vanzelf. Ik mag u toewensen veel luister plezier. Misschien maakt het u nieuwsgierig: zo van daar wil ik ook bij horen… U bent dan van harte welkom in ons kleine kerkje op Kamperveen, elke zondagmorgen om 9.30 uur.

Ook voor de komende maand wil ik U allen Gods onmisbare zegen toewensen.

Een hartelijke groet uw ouderling Henk Palland.

De kopij voor de volgende nieuwsbrief, t/m dinsdag 2 november 2021 in te leveren, bij Conny Fikse.