Nieuwsbrief 77 – September 2022

Maak je geen zorgen voor de dag van morgen, maar zeg: ‘Vandaag zorgt de Heer, en morgen zorgt Hij weer!

Mijn trouw is zo groot, Mijn ontferming kent geen grenzen. Mijn liefde houdt nooit op. Elke morgen opnieuw geef Ik je weer nieuwe genade en zegeningen.

Sluit eenvoudig je ogen, en bedenk hoe Ik met geopende handen voor je sta, en bereid ben om jou overvloedig te geven uit Mijn rijkdom.

Durf jij je over te geven aan Mijn genade, Mijn hulp en voorziening? Je mag rust vinden in Mijn bekwaamheid om jou precies dat te geven wat je nodig hebt.

Wees daarom niet bang of ongerust, denk niet aan je problemen en wat er allemaal mis kan gaan. Pieker niet hoe je jouw problemen het beste kunt oplossen. Ik weet immers wat je nodig hebt, nog vóór je het Mij vraagt.

Geef Mij je vragen, twijfels en zorgen, ontvang Mijn antwoord op al Mijn beloften: Ja Mijn lieve kind, Ik ZAL doen wat Ik beloof, en Ik laat jou nooit met lege handen staan. Ik geef jou Mijn rust en vrede waar je hart zo naar verlangt.

Wees ontspannen, wacht rustig af… Ik ben er, en Ik geef je overvloedig Mijn genade, Mijn krachtige hulp, Mijn liefdevolle zorg, Mijn bescherming, vergeving en bevrijding. Waarom? Omdat jij Mijn geliefde kind bent, Ik geniet ervan om voor jou te zorgen!

Bron: Woorden van Gods liefde

E-meeting:

Van de kerkenraad:

Beste broers en zussen,

De meeste vakanties zijn weer voorbij. Heeft u allemaal een fijne tijd heeft gehad?

Bij de diensten:

We beginnen zondag met een E-meeting. Het thema is rust. Na de vakantie hopen we natuurlijk allemaal weer uitgerust te zijn. Benieuwd wat Bernard met ons wil delen over dit thema. Ik hoop u allen daar weer te zien.

Ds. J. Bruijn reist 25 september naar Kamperveen en zal voorgaan in de dienst. Het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat hij zo’n lange reis maakt. Zijn vrouw Grietje blijft thuis. Met haar gaat het redelijk, maar er blijft nog steeds extra zorg nodig. Na de dienst is er zeker gelegenheid om ds. Bruijn de hand te schudden onder het genot van een bakje koffie.

Nog even dit:

Soms is het best lastig om de nieuwsbrief te vullen. We vinden het dan ook heel fijn als u/jij lief of leed met ons wilt delen. Maar ook dingen waar we dankbaar voor mogen zijn. Of gewoon iets wat je aanspreekt. Iets wat u/jou raakt kan ook een ander weer bemoedigen. Dus deel het met een gerust hart!

Na een aantal weekjes in andere kerken te zijn geweest, hoop ik jullie zondag weer te ontmoeten.

Met broedergroet, vrede en vertrouwen,

Ouderling Hans Fikse

God houdt van jou!:

Een tijdje geleden moest ik weer denken aan een gebeurtenis, welke plaats vond in de tijd dat ik als verkoopmanager een collega opleidde. Het ging als volgt:

We zaten in de auto en wilden gaan lunchen. Ineens zag ik in de verte een vrouw iets van de grond oprapen. Op het moment dat ik dat zag flitste het door mijn hoofd: “ga naar die vrouw toe”! Ik zei tegen mijn collega: “wil je even hier wachten, want ik moet even naar die vrouw daar toe, oké”? “Ken je haar”? “Nee, maar ik moet even naar haar toe”, zei ik. “Wat moet je doen dan”? “Tot zo”, riep ik terwijl Ik de autodeur achter me dichtsloeg. Terwijl ik naar die vrouw liep, dacht ik : ‘wat moet ik nou in vredesnaam tegen haar zeggen en waarom moet ik nou eigenlijk naar haar toe?’ Terwijl ik haar naderde zag ik hoe mager ze was en wat oogde ze verdrietig!

” Hallo mevrouw, hoe gaat het met u?” “Goed hoor!”

“God houdt van u!” Ze kijkt me aan en begint ineens te huilen. “Er is maar één iemand die dit al eens eerder tegen mij heeft gezegd en dat is mijn moeder, ze leeft niet meer. Ik mis haar zo. Vroeger ging ik nog wel naar de kerk, samen met mams. Ze was lerares op de zondagsschool. Toen ze stierf was ik boos op God, ik bleef alleen achter. Vlak voordat ze stierf waren haar laatste woorden ” “God houdt van jou!, daarom raakt het me zo, jij zei zojuist dezelfde woorden.” Haar woorden raakte me!

Om een lang verhaal kort te maken:

midden op het drukke winkelplein knielde we samen neer. We baden en ze gaf haar leven aan Christus. Ze huilde van blijdschap en ik moest ook een traantje wegpinken. “Dag mevrouw, tot ziens!” “‘Dag, bedankt hoor,” zei ze. Aangekomen bij mijn auto zag ik de grote ogen van mijn collega. “Wat was dat nou? Jullie zaten op jullie knieën. ” ik vertelde hem in vogelvlucht wat er gebeurd was. Hij keek me aan alsof hij ‘water zag branden’. “God houdt ook van jou, hoor!” Hij mompelde wat in zichzelf en toen gingen we lunchen. Later kreeg ik brief van mijn werkgever op de deurmat, of ik mijn geloofszaken niet meer tijdens de werkuren wil verkondigen. Ach, een vrouw vond Jezus en dat maakte alles goed! Brief of geen brief!

Nu is het allemaal een stuk makkelijker. Ik ben voorganger en mijn ‘Werkgever’ vind het uitstekend als ik tegen iemand zeg:” God houdt van jou!”

Tegen jullie allemaal zeg ik: “God houdt van jou!” Gezegend weekend!

Leen Koster.

Indonesië project:

Het gaat goed met de kinderen van de panti.  Ze zijn druk bezig op het land met planten en oogsten van groenten.  Ook hebben wij hen kunnen inspireren om de strijd aan te gaan met zwerfvuil rondom de panti.   Hun eigen terrein is al keurig, maar de openbare stukken land zijn vervuild.  Elke 2 weken gaat een groep kinderen met de leiding een gedeelte opruimen… een fantastisch initiatief.  Het hoofd van de panti meneer Willem verdient zeker een compliment. Hij en zijn vrouw leiden al jaren met veel enthousiasme de hele panti. Hij is een inspirerende man die open staat voor nieuwe ideeën en verbeteringen.  Ook heeft hij 5 jaar geleden zijn preekconsent gehaald en gaat hij regelmatig voor in de kerkdiensten.  Alles bij elkaar een drukke, maar ook prachtige baan.  Catharina en ik werken heel goed samen met meneer Willem en zijn vrouw Mikha. Het blijft een prachtig doel om te steunen.  Dank voor jullie trouwe hulp en meeleven.

Kopij:

De kopij voor de volgende nieuwsbrief, t/m zondag 25 september 2022 in te leveren, bij Conny Fikse.